SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Ta hand om din hud med en ansiktsmask

En ansiktsmask fyller många funktioner; de piggar upp trött och glåmig hud, förfinar linjer och ger en avslappnande effekt åt trötta ansiktsmuskler. Men de ger också långvariga resultat - på sikt motverkar de ålderstecken, behåller ansiktets lyster och återfuktar. Svårt att veta vilken ansiktsmask passar just dig? Ta del av vår guide nedan.
ansiktsmask


Hur ofta ska jag använda ansiktsmask? 


Det rekommenderas att du ska använda ansiktsmask mellan en till tre gånger i veckan för att ge din hud en mer intensiv behandling. Ansiktsmaskerna används vid sidan av din dagliga hudvårdsrutin för att ge en extra dos av vad den nu kan tänkas behöva.


Oavsett vilken hudtyp du har så finns det en ansiktsmask som passar just dina behov. Vi vet att det kan vara svårt att hitta rätt i djungeln av olika masker, så därför har vi gjort en liten guide till dig som vi hoppas kan hjälpa till. Känner du dig fortfarande osäker? Kontakta oss på kundservice så hjälper vi dig. 


Vad innebär det att ”multimaska”?


Begreppet ”multimaska” innebär att du använder flera olika masker samtidigt, för att få en så skräddarsydd rutin som möjligt för din hud. Detta är särskilt bra för dig med kombinerad hy, som upplever att en mask inte kan verka för samtliga olika områden av huden. Du kanske upplever en oljigare panna men att kinderna snarare är torra? Då kan du använda en lermask på t-zonen och en återfuktande mask på kinderna.

En annan form av multimasking får du genom att först applicera ditt val av ansiktsmask och därefter även en ögonmask!

Om du tycker det är svårt att avgöra vilken ansiktsmask som skulle passa dig så rekommenderar vi att du gör vår hudanalys, så får du tips av våra hudterapeuter med produkter som passar dig allra bäst.



Ansiktsmask – välj din favorit


Crememask


En crememask har en fyllig konsistens som tillför mängder med fukt och näringsgivande ämnen för huden i ansiktet. Cremen brukar inte torka in utan ligger kvar på huden för att sedan tvättas av eller klappas in i huden. Maskerna har många olika användningsområden, vissa är djupt återfuktande, medan andra har anti-age egenskaper - bara att välja efter dina önskemål!

Masker av denna typ kan många gånger även användas som nattmask och ersätta nattcremen. Detta brukar stå angivet bland maskens instruktioner, men är du osäker så är du välkommen att rådfråga oss


  • Filorga Oxygen-Glow Mask
    En expressmask som verkar lätt exfolierande, avgiftande och återfuktande. Utsedd till Årets Nykomling på Hudoteket 2019.
  • Sisley Black Rose Cream Mask
    Letar du efter en ansiktsmask som slätar ut linjer, återfuktar och ger en vacker lyster? Ja, då måste du helt enkelt testa Black Rose-masken.
  • Elemis Peptide4 Plumping Pillow Facial
    Återfuktande sovmask som verkligen dränker huden i fukt och hjälper till att plumpa ut huden, samtidigt som den bekämpar de synliga tecknen på trött och glåmig hud. 

Lermask


Lermasker brukar oftast användas på en fetare hud, då leran har en talgabsorberande effekt. Masken går ned på djupet, rengör dina porer och tar bort överflödigt fett från huden. Även du som har torrare hy kan använda en lermask någon gång i månaden för att ta del av den djuprengörande effekten.

  

  • Peter Thomas Roth Irish Moor Mud Purifying Black Mask
    Rengörande, upplösande och fuktgivande mask. Passar utmärk för dig som verkligen vill dra ut smuts, olja och orenheter från huden. Samtidigt slussar den också ner fukt och vitaminer i huden.
  • Medik8 Natural Clay Mask
    Här är masken för dig med normal, kombinerad eller fet hud. Lermasken drar ihop dina porer, rengör huden och lämnar den full av lyster.
  • Exuviance Detox Mud Treatment
    En riktigt favorit bland många! Krämig och lättapplicerad ansiktsmask med aktivt kol, lera och NeoGlukosamin som tillsammans djuprengör och minimerar negativa effekter av föroreningar. 

Sheetmask / arkmask


Sheetmask är ett ark indränkt i serum, som en riktig boost, redo att verka på ditt ansikte. Arket är antingen en hel mask, med hål för ögon, näsa och mun eller så är den delad i två för mer exakt applicering. Masken ger serumet tid att absorberas av huden utan att dunsta.

När masken är på plats kan du ta lite av det kvarvarande serumet från förpackningen och smörja in hals och dekolletage. Det finns flera olika sheetmasker med varierande egenskaper, så du kan med fördel ha flera olika hemma i badrumsskåpet och variera dem efter behov. Arken varierar också i utförande: i dukliknande bomullsmaterial, gelé och biocellulosa.




Exfolierande mask


Exfoliering innebär att man tar bort döda hudceller och smuts. En exfolierande mask innehåller oftast någon form av syra som både exfolierar hudytan och tillför fukt, beroende på vilken form av syra masken innehåller. Läs mer om de olika syrorna här.




Gelémask


En återfuktande och uppfriskande ansiktsmask kan vara räddningen när ens hud upplevs grå och torr. En gelémask känns sval mot huden och är lätt i konsistensen vilket snabbt ger liv till huden. Denna mask brukar vanligtvis tvättas bort efter verkningstiden eller också lämnar man kvar produkten och masserar in det som ligger kvar på ytan. Den svalkande känslan gör masken särskilt populär under varma sommarmånader och för de med blemmor och irritationer, då kylan skapar en lugnande effekt.




Peel of Mask


Detta är en mask du stryker på huden som sedan får torka. Därefter ”peelar du” av masken, som då börjat efterlikna en slags skyddsfilm över ansiktet. Med denna dras orenheter och smuts bort, men det finns även återfuktande varianter. Var noga med att masken verkligen får stelna, vilket gör det lättare när masken tas bort.




Ögonmask


En mask för ögonen hjälper dig att strama upp området kring ögonen, mörka ringar blir ljusare och påsar under ögonen blir mindre. De kan appliceras innan din makeup för ett piggt och vaket intryck, men kan också användas på kvällen för att verka under tiden du sover. Ögonmasken kommer i ”patches” som du lägger på huden nedanför ögat, men även i gelé eller cremeform.



Läs mer om:

Ansiktsmask Peeling

Visa kommentarer
Produkterna till: Ta hand om din hud med en ansiktsmask
Peeling - vägen till glow och slätare hud

Peeling är vägen till en friskare och mer strålande hud. En peeling hjälper huden på olika plan, men i grund och botten har de samma funktion - att ta bort döda hudceller och ta fram den fina, friska huden som gömmer sig där under. Hur bra låter inte det? Här går vi igenom varför du ska använda peeling, olika typer av peeling och massor produkttips. Häng med!

I personalens badrumsskåp

Har du alltid funderat på vilken ansiktskräm Hudotekets inköpare använder? Hur logistikpersonalens hår kan se så glansigt ut? Eller vilken rengöring hudterapeuten använder själv, som behandlar sina kunder hela dagen? Då har du kommit rätt, vi välkomnar dig hem till våra badrum och ger dig första parkett till personalens favoriter - produkterna vi inte kan leva utan helt enkelt!

Skidbackens survival guide

Härliga utförsåk, snö som yr runt dig och en afterski efter en heldag i backen. Visst är det härligt? Men kall luft biter hårt på ansiktet och växlingarna från uppvärmda rum till kylig uteluft gör att huden och kropp utsätts för en hel del prövningar. Därför har vi plockat ihop ett litet "survival kit" som garanterat kommer få både dig och din hud att må och se toppen ut, oavsett väder. Den största utmaningen nu är, är du redo för den svarta backen?

Våra bästa tips mot torra händer

Våra händer är kanske den kroppsdel vi använder allra mest. De är i ständig rörelse och sällan täckta, vilket gör att de utsätts för yttre påfrestningar som kyla, värme, frekvent handtvätt, föroreningar och smuts. Allt detta sliter på hudens naturliga barriär och gör den mer sårbar för uttorkning. När händerna väl blivit torra och huden känslig kan det kännas svårt att få dem mjuka igen – men det går! Är du redo för mjuka, lena och återfuktade händer? Här delar vi med oss av våra bästa råd för att förebygga och motverka torrhet.

Vårda hudbarriären

Huden är kroppens största organ och kroppens skyddsmantel från yttre angrepp. Yttre angrepp kan vara mikroorganismer, allergener, virus, onda bakterier, svamp, föroreningar för att bara nämna några. Det är därför väldigt viktigt att hudens yttre lager, hudbarriären, hålls intakt så att små inkräktare inte tar sig in och skapar oreda i hud och kropp. I denna artikel förklarar vi hur hudbarriären fungerar, hur man märker att den är skadad och hur man på bästa möjliga sätt reparerar den.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: nySpYH (motverkar spam)