SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Vegansk hudvård - vad innebär det?

Vegantrenden är mer än bara en ?hype? ? det är ett levnadssätt som allt fler anammar i såväl matväg som i hudvårdsprodukter. Vegansk hudvård innehåller inget animaliskt och är framställd av enbart växter och mineraler samt säkra syntetiska ingredienser.
vegan

Varför välja vegansk hudvård?


Att vara vegan innebär att man äter en växtbaserad diet som är rik på vitaminer, mineraler och är fylld med fiber och antioxidanter. Däremot tar man avstånd från animaliska produkter, i såväl mat som i sina hudvårdsprodukter.
Bivax, animaliskt kollagen eller honung är vanligt förekommande bland skönhetsprodukter, men då det härstammar från djurriket så har veganska produkter inte detta.

Veganska hudvårdsprodukter innehåller växtbaserade ingredienser, fyllda med vitaminer, mineraler och antioxidanter för att reparera och återfukta huden. Man kan också uppleva en klarare hud med lyster samt starkare hår och naglar. Produkterna innehåller oftast färre, men noga utvalda, ingredienser.

 

Fyra fördelar med att välja vegansk hudvård:


• Lider man av känslig hud och / eller allergier är veganskt ofta ett snällare alternativ för huden
• Produkterna är proppade med vitaminer som ger din hud ett härligt glow
• De innehåller även antioxidanter som stärker huden
• Dessutom är produkterna återfuktande och motverkar rynkor.


Håll utkik efter dessa märken


Det kan tyckas svårt att veta vilka produkter som är vegan och vilka som inte är det. Därför finns det olika certifieringar så att du lättare kan särskilja vad produkten faktiskt innebär, utan att behöva blicka igenom hela innehållsförteckningen.

 

vegan               


LEAPING BUNNY

Ser du den här certifieringen på en produkt är det garanterat att varumärket inte testat sina produkter på djur.

vegan      


PETA
Denna märkning säkerställer att innehållet är veganskt och att det inte är testat på djur. Företag får endast använda symbolen om de blivit godkända av Peta. 

vegan        


THE VEGAN SOCIETY
Vegan Society är den största och äldsta vegan-organisationen i världen.  Denna märkning säkerställer att alla produkter och ingredienser är 100% veganska. 

vegan         


100% VEGANSKT
Är den första svenska veganmärkningen, framtagen av Djurens rätt. Den är enkel och tydlig för konsumenter som inte vill konsumera produkter med animaliska ingredienser. 


 
vegan


VEGAN-FRIENDLY
Ser man att en produkt har denna text betyder det att flertalet ingredienser är veganska, men inte nödvändigtvis alla.


Är cruelty-free och veganskt samma sak?

Det är lätt att tro att benämningarna cruelty-free och veganskt ska vara samma sak, men så är ej fallet. Om ett varumärke är cruelty-free betyder det att man inte testar sina produkter på djur och inga djur har kommit till skada, vilket också är en lag i EU sedan 2013. Däremot kan produkterna fortfarande innehålla ingredienser från djurriket – vilket vi nu lärt oss inte är veganskt.

 

Här finner du vårt urval av veganska märken

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Vegansk hudvård - vad innebär det?
Vilken solskyddsprodukt passar min hudtyp?

Precis som man väljer en ansiktskräm efter sin hudtyp så kan man även skräddarsy sitt val av solskyddsfaktor. Det finns olika typer beroende på vad man ska göra för aktivitet, om man svettas mycket eller om man ska bada. Vi berättar mer ingående om de olika varianterna, häng med!

Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: mZUUVD (motverkar spam)