SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Vilken peeling ska jag ha?

Varje dag bildas det miljontals av nya hudceller på kroppen vilket då även resulterar i att det också trillar av gamla och döda hudceller som inte längre fyller någon funktion. Detta är en naturlig process som konstant pågår. Men beroende på hudtyp och ålder så kan detta gå olika fort och huden kan därför behöva lite extra hjälp. Därför bör du ha som minnesregel att alltid göra minst en peeling i veckan. Peelingen avlägsnar inte bara de döda hudcellerna utan gör även din hud slätare, renare, mjukare och mer förberedd och mottaglig på att suga åt sig efterföljande produkter.
Tips på skrubb

Vilka typer av peeling finns det? 

Det finns tre olika varianter av peeling - mekanisk peeling, enzympeeling och syrapeeling. Du kan även hitta peelingar som kombinerar olika varianter av dessa tre. Vilken du ska ha beror delvis på vad du har för hudtyp och delvis på vilken variant du vill ha då de används och upplevs olika på huden. 


Kornpeeling
Detta kallas även för mekanisk peeling och innehåller små korn som exfolierar huden och gör rent på djupet. Vad kornen består av kan variera, men kan exempelvis vara extrakt från nypon, jojobapärlor, socker, elfenbenspalm, persikokärnor med mera. Detta är perfekt för dig som vill ha lite mer riv i peelingen och gillar känslan av en "riktig" peeling.

Enzympeeling
Oftast är den i en slät och mjuk gel- eller cremeform som du masserar ut över ansiktet. Denna peeling låter du sedan ligga en stund på huden likt en ansiktsmask. I vissa fall kan du först behöva aktivera den genom att försiktigt massera ansiktet under några sekunder. Enzymerna ”äter upp” de döda hudceller medan du kan luta dig tillbaka och ta en kopp te eller passa på att borsta tänderna. 

Syrapeeling
En syrapeeling ser till att lösa upp bindningarna mellan de gamla och de nya hudcellerna vilket gör att du enklare kan bli av med de döda hudcellerna. Här finns det olika styrkor på syrorna och de kommer ofta som indränkta pads som du sveper över ansiktet. För en extra kraftfull boost så kan man även boka in sig på en kemisk peeling på vår salong för att få ännu snabbare resultat eller kicka igång sin hudvårdsrutin.



Vilken peeling ska du ha? 

Känslig eller tunn hud
För dig som exempelvis har rosacea, eksem eller inflammatorisk akne så ska du välja en enzympeeling. Den är perfekt för dig med känslig eller för dig som har lite tunnare hud. Här räcker det oftast att du peelar en gång i veckan. Det finns även vissa snälla syrapeelingar som passar bra för dig men däremot ska du inte använda mekanisk peeling.

Fet och oren hud
Du kan med fördel välja en syrapeeling och gärna med BHA-syra. Salicylsyran löser nämligen upp talget och gör att porerna kan andas igen. En fet och aknebenägen hud bildar oftast fler hudceller än någon med en torr hud, så här är ett bra tips att peela runt två till tre gånger i veckan. Detta förhindrar de döda hudcellerna att täppa till porerna. Undvik gärna kornpeelingar då det kan riva hål på huden och även sprida aknebakterierna vidare.

Torr och mogen hy
Här kan du välja fritt mellan enzym- eller en syrapeeling. Ju äldre man blir desto långsammare blir processen för cellförnyelse. De gamla cellerna samlas på hudytan och detta gör att huden kan se grå och livlös ut. Därför kan man gärna peela runt två gånger i veckan för att hjälpa till att bli av med de döda hudcellerna och få fram de friska undertill.  

Normal och tålig hy

Här går det bra att välja vilken peeling du vill och peela ansiktet utefter behov. Men ha som regel att alltid göra en peeling minst en gång i veckan för att hålla huden i tipp topp form.
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Vilken peeling ska jag ha?
Årets kundfavorit
Exuviance SkinRise Morning Glow
549 kr
A18967
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Natura Bissé C+C Vitamin Scrub
850 kr
8436002998816
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Dermalogica Daily Microfoliant
845 kr
DLA-102254
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Cocoa Exfoliator
439 kr
117
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Peeling - vägen till glow och slätare hud

Peeling är vägen till en friskare och mer strålande hud. En peeling hjälper huden på olika plan, men i grund och botten har de samma funktion - att ta bort döda hudceller och ta fram den fina, friska huden som gömmer sig där under. Hur bra låter inte det? Här går vi igenom varför du ska använda peeling, olika typer av peeling och massor produkttips. Häng med!

I personalens badrumsskåp

Har du alltid funderat på vilken ansiktskräm Hudotekets inköpare använder? Hur logistikpersonalens hår kan se så glansigt ut? Eller vilken rengöring hudterapeuten använder själv, som behandlar sina kunder hela dagen? Då har du kommit rätt, vi välkomnar dig hem till våra badrum och ger dig första parkett till personalens favoriter - produkterna vi inte kan leva utan helt enkelt!

Skidbackens survival guide

Härliga utförsåk, snö som yr runt dig och en afterski efter en heldag i backen. Visst är det härligt? Men kall luft biter hårt på ansiktet och växlingarna från uppvärmda rum till kylig uteluft gör att huden och kropp utsätts för en hel del prövningar. Därför har vi plockat ihop ett litet "survival kit" som garanterat kommer få både dig och din hud att må och se toppen ut, oavsett väder. Den största utmaningen nu är, är du redo för den svarta backen?

Våra bästa tips mot torra händer

Våra händer är kanske den kroppsdel vi använder allra mest. De är i ständig rörelse och sällan täckta, vilket gör att de utsätts för yttre påfrestningar som kyla, värme, frekvent handtvätt, föroreningar och smuts. Allt detta sliter på hudens naturliga barriär och gör den mer sårbar för uttorkning. När händerna väl blivit torra och huden känslig kan det kännas svårt att få dem mjuka igen – men det går! Är du redo för mjuka, lena och återfuktade händer? Här delar vi med oss av våra bästa råd för att förebygga och motverka torrhet.

Vårda hudbarriären

Huden är kroppens största organ och kroppens skyddsmantel från yttre angrepp. Yttre angrepp kan vara mikroorganismer, allergener, virus, onda bakterier, svamp, föroreningar för att bara nämna några. Det är därför väldigt viktigt att hudens yttre lager, hudbarriären, hålls intakt så att små inkräktare inte tar sig in och skapar oreda i hud och kropp. I denna artikel förklarar vi hur hudbarriären fungerar, hur man märker att den är skadad och hur man på bästa möjliga sätt reparerar den.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 3YBVGb (motverkar spam)